Gin-Gen Jongeren en seksuele diversiteit

Vraag en antwoord

Hier vind je vragen en antwoorden rondom het thema seksuele diversiteit. Omdat de website pas medio mei 2021 ‘live’ gaat zijn er nu nog geen ingezonden vragen. We beantwoorden wel alvast wat vragen die zouden kunnen komen 😉

———

Waarvoor staat LGBTQ+ ?

Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer.

De “+” staat voor alle andere mogelijkheden. Intersex, Asexual en Pansexual. In het Nederlands hebben we het trouwens over LGBTQ+, waarbij de H staat voor Homoseksueel.

Al die dingen hebben te maken met wie je bent, wat je voelt en hoe je jezelf ziet. We zullen daar op deze website in de toekomst nog veel breder op in gaan.

Door wie wordt Gin-Gen beheert?

Deze website wordt beheerd door een groepje studenten van het ROC van Amsterdam die veel af weten van deze onderwerpen. Onder het kopje ‘Over Ons’ stellen een aantal van ons zich voor. We noemen daar niet onze eigen namen, omdat we liever anoniem willen blijven.

Voor wie is Gen-Gen bedoeld?

Voor alle jonge mensen met vragen over seksuele diversiteit! Wij zijn zelf studenten van het ROC van Amsterdam en zullen deze website daar gaan promoten. Maar als je niet bij ons studeert en toch een vraag hebt: Neem gerust contact met ons op! Omdat we geen professionals zijn, maar ‘gewone’ jongeren met verstand van dit onderwerp, hopen we dat het niet zo’n grote stap is om een vraag aan ons te stellen.

Wat betekend ‘Gin-Gen’ eigenlijk?

Gin-Gen staat voor ”Ginger Generation’. Toen we deze website bedachten wilden we een gingerbreadman als mascotte voor onze site. Dat idee hebben we losgelaten, maar de naam vonden we nog steeds heel leuk, dus die is gebleven!

Waar kan ik mijn vraag kwijt/stellen

Dat kan online via het kopje ‘Contact’. Daar kun je een vraag invullen via het contactformulier. Alle inzendingen worden door ons vertrouwelijk behandeld. We zullen nooit je naam of gegevens met anderen delen. Uit ervaring weten we hoe belangrijk privacy is in dit soort kwesties.

Persoonlijk advies?

Wij nemen graag contact met je op voor persoonlijk advies als je daar behoefte aan hebt. Je kunt natuurlijk ook altijd terecht bij bijvoorbeeld je mentor, de zorgcoördinator van je opleiding, of je huisarts. Wij helpen je ook graag om uit te vinden bij wie jij terecht kan.

Kan ik mij aansluiten bij Gin-Gen?

Ja! Dat kan zeker. We hopen dat Gin-Gen uitgroeit tot iets dat blijft bestaan als wij allang afgestudeerd zijn. Daarvoor zijn juist nieuwe mensen nodig. Het is dan wel handig als je ook bij het ROC van Amsterdam studeert. Stuur ons een berichtje via het contactformulier als je interesse hebt om mee te doen.