Gin-Gen Jongeren en seksuele diversiteit

Over ons

Wie zijn wij?

Hoi!

Wij zijn de mensen achter Gin-Gen. Hieronder vertellen we wat meer over ons zelf. We willen wel graag een beetje anoniem blijven, dus onze namen en foto’s staan er niet bij.

De brievenbus op de foto hiernaast vind je bij de ingang van de laboratoriumopleiding van ROCvA College West. Deze brievenbus staat er om deze website onder de aandacht te brengen bij onze medestudenten. Ook kunnen studenten eventueel vragen over seksuele diversiteit in deze bus achterlaten, die we dan via de site zullen beantwoorden.


Student 1

Toen ik jonger was begon ik te twijfelen aan me sexualiteit mijne gehele vriendenkring was “straight”. Ze begonnen te daten en sommige kregen zelf een relatie. Ik was nog steeds single bij keus omdat ik zelf geen idee had op wat ik viel jongens of meisjes of tussen in. Ik was verward en benauwd door alle sociale druk die op me werd gezet, door de mensen om mij heen. Ik kreeg continu vragen “ben je gay?” “Waarom date jij niet?” “date je niet door je geloof?” “Je mag zeker niet daten van je ouders!” En zo ging het maar door. Toen besloot ik om eindelijk erachteraan te gaan op wie val ik? Wat wil ik?

 Op internet begon me zoektocht naar antwoorden. Elke week onderzocht ik een andere seksualiteiten uiteindelijk kwam ik  uit op pan-seksuele ik las wat het inhoud het houd in dat je verliefd wordt op karakter/innerlijk en niet op uiterlijk of geslacht ik vond dat wel bij me passen sinds ik geen bepaalde type had soo I rolled with it.

Ik begon te praten met verschillende types maar niks klikte dacht bijna dat ik Aseksueel was tot ik me huidige vriend tegenkwam en ja ja het is een jongeman. Het gekke is dat ik val op ze uiterlijk en innerlijk iets wat een pan-seksueel persoon niet doet ik dacht lang na en hard en kwam eruit dat ik heteroseksueel ben. Ik overhaaste me in een beslissing die op dat moment paste door de sociale druk wat niet de bedoeling is. Jezelf leren kennen op jou tempo is het beste wat je voor jezelf  kan doen!

Student 2

Toen ik 14 of 15 was, zat ik op de middelbare en kwam ik erachter dat ik een van mijn vriendinnen leuk vond. Hierdoor was ik enorm in de war, want ik vond mannen ook nog steeds interessant. Door het internet kwam ik erachter dat ik biseksueel was. Ik voelde me thuis in die naam en kwam uit naar heel veel vrienden door me opnieuw voor te stellen, en iedereen accepteerde me gelukkig enorm.

Op mijn 17e had ik een vriendin, maar was ik nog niet out naar mijn ouders. Mijn ex vriendin heeft me per ongeluk geout naar ze, wat naar een ongemakkelijk lang gesprek leidde. Mijn ouders accepteren me gelukkig, maar het was geen fijne ervaring en mijn ex en ik zijn daarna niet lang bij elkaar gebleven.

Op mijn 20ste heb ik besloten dat ik queer meer bij me vond passen. Ik vind mannen en vrouwen allebei nog steeds fantastisch, maar kwam erachter dat ik me niet meer super comfortabel voelde onder biseksueel als ik me ook in de categorie van aseksueel vond passen. Om het simpeler voor mezelf en andere te houden, en omdat het fijn voelt, noem ik mezelf een queer vrouw.

Ik werd door Sense benaderd om te helpen met een project om de LGBTQ+ gemeenschap meer bespreekbaar te maken, dus ik ben hier met een aantal andere mensen om te kunnen helpen waar we kunnen.

Student 3

De leraar

Ik ben docent en help de studenten met het onderhouden van deze website.

Ik ben opgegroeid in een religieuze omgeving. In mijn kindertijd heb ik mij nooit afgevraagd of ik hetero, homo of biseksueel was. Iedereen om mij heen was hetero (tenminste, dat zeiden ze in ieder geval). Van begrippen als trans, cis, pan en queer had ik sowieso nog nooit gehoord. Dat ik zelf, als puberende jongen, op meisjes viel was dan ook op geen enkele manier een verassing voor mij.

Als jonge docent leerde ik dat dit niet voor iedereen zo is. Veel jonge mensen bleken te twijfelen over hun identiteit, hun emoties en hun seksualiteit. Soms ging dat ook gepaard met vragen over het geloof, een onderwerp waar ik toevallig wel al veel vanaf wist.

Ik ben mij gaan verdiepen in seksuele diversiteit en mij gaan inzetten voor de positie van LHBTI+-studenten in onze school. Daarbij vind ik het erg belangrijk dat al onze studenten goed worden voorgelicht over dit thema. Het is mijn overtuiging dat wanneer mensen ergens meer over weten, er minder ruimte is voor misverstanden.